Aktiviteter

Har du några lösa tankar och idéer om vad vi kan göra för att få en aktivare förening?Vi tar gärna emot era förslag, stort som smått! Skicka ett e-post till aktivitet@nerk.se.

Studiebesök, föreläsningar och medlemsträffar

NERK har som målsättning att försöka arrangera intressanta studiebesök och föreläsningar för våra medlemmar, bland annat har vi fått komma in bakom kulisserna hos olika veterinärstationer.

Sedan 2017 samarbetar NERK med andra kattklubbar och tillsammans anordnar vi årligen en medlemsträff under en helg. Läs mer längre ner på sidan.

Förslag på studiebesök och föreläsningar tas gärna emot, vad skulle DU tycka vara intressant?

Kattens Dag

NERK är med och firar Kattens Dag på olika ställen runt om i regionen, där våra medlemmar visar upp sina fina katter på olika arrangemang denna dag.

Det var SVERAK som i början av 1980-talet instiftade begreppet Kattens Dag som av tradition sedan dess firas den första Advent. Då uppmärksammas vår vän Katten genom olika aktiviteter runt om i landet och runt om i landet har många kattklubbar ”öppet hus” där de visar katter, ger människor möjlighet att ta med sina katter för bedömning samt mycket mer. SVERAKs tradition har numera anammats av andra organisationer och företag vilket gör att allt fler deltar i firandet av katten.

Funktionärsfest

Varje år arrangerar NERK en ”Tack för hjälpen”-fest till de som hjälpt till att jobba med våra utställningar. Vi träffas och äter gott och umgås; något år har vi åkt räkbåt, något annat har vi haft relaxen på Gustavsvik för oss själva, så det är väl värt att arbeta hårt några dagar för att få vara med på detta evenemang!

Separat inbjudan går ut till de berörda.

KLISA Klubbar I SAmarbete

NERK samarbetar med fem andra klubbar (MSK, VÄK, DÄK, VRK, GEK) och tillsammans anordnar vi en årlig medlemsträff en helg med olika föreläsningar och aktiviteter.