Om Nerk

Nerikes Kattklubb bildades 1967 och sammansluter kattälskare och vänner med målet att höja kattens status i samhället. Vi är  idag över 500 och därmed är den största av kattklubbarna i Sverige.

Inom klubben arrangeras olika aktiviteter för både medlemmar och utomstående, bl a veterinäraftnar, kurser i genetik och näringslära samt kurser i pälsvård och uppfödning. Vi har, som en av få klubbar i landet, en medlemstidning – KATTÖGAT som utkommer med fyra nummer per år.

Klubbens syfte är att göra god PR för katten och informera allmänheten om god katthållning. Klubben medverkar också ibland i kastreringskampanjer där man kan få sin katt kastrerad till ett reducerat pris. Nerikes Kattklubb är också remissinstans i alla frågor rörande katt.

Och Du – det är inte nödvändigt att vara raskattägare för att vara medlem i NerK; såväl huskattägare som kattlösa är alla hjärtligt välkomna!

Klubben arrangerar även utställningar, både Sveriges största internationella utställning med ca 700-800 katter/dag men också  klubbmästerskap och propagandautställningar. Efter varje stor internationell utställning försöker vi ha en mycket uppskattad – ”tack- för-hjälpen-fest” för de medlemmar som arbetat före, efter och under utställningen.

ånga som gått med i Nerikes kattklubb har upptäckt hur härligt det är att umgås med andra som har samma intresse. Kanske är du den som skriver små roliga artiklar i vår klubbtidning Kattögat om ett år, eller rent av är det du som hjälper till på en av våra kattutställningar som funktionär.

Klubbens syften

  • arbeta för att öka kattens status i samhället.
  • motverka missförhållanden inom katthållning & djurplågeri.
  • propagera för kastrering av katter som ej används i avel.
  • arbeta för ID-märkning av samtliga katter.
  • öka kunskapen hos allmänheten om katten som sällskapsdjur.
  • utöva framåtsträvande utställningsverksamhet.
  • främja & tillvarata medlemmarnas intressen och kunskap
  • utbilda & främja ökad kunskap inom uppfödning och avel.