KLISA – KLubbar I SAmarbete

Nerikes kattklubb samarbetar med fem andra klubbar (MSK, VÄK, DÄK, VRK, GEK) och tillsammans anordnar vi en årlig medlemsträff en helg med olika föreläsningar och aktiviteter.


I augusti 2017 hade vi en medlemsträff tillsammans med några andra klubbar. De som deltog var mycket nöjda och den andra genomfördes i juni 2018 och det tredje i augusti 2019. Under 2021 genomförde vi en digital heldagsföreläsning med fokus på att det var 150 år sedan den första kattutställning.

KLISA fortsätter sitt samarbete och består av MSK, VRK, NERK, VÄK, DÄK och GEK.

Det som är huvudeventet under året är naturligtvis medlemsträffen men även lite annat smått och gott.

Tävla om årets KLISA-klubb och årets KLISA-katt

Vi har en tävling – nämligen årets KLISA-klubb och årets KLISA-katt. De resultat som räknas med är de som man har fått på utställningar arrangerade av oss i samarbetet. Första utställningen att samla poäng på är alltså NERKs Örebroutställning, sista brukar vara DÄKs utställning i september.

Det är som två olika tävlingar – en individuellt för din katt och en där vi i NERK tillsammans samlar poäng för att tävla som klubb. Alla som deltar samlar poäng så bara att du ställer ut ger NERK klubbpoäng – det viktiga är att delta! Det är inte några resultat som du behöver redovisa utan det sköter KLISA. Under året kommer det att presenteras delresultat.

Årets NERK-katt koras som vanligt och där räknas ju andra utställningar med. Det sker separat från KLISA.